What's new

Result.

Status
Not open for further replies.

dex

Donator
Joined
Jan 19, 2016
Messages
6,886
Been experiencing lag on the gameserver and nowhere else.

Running RC-RP Diagnostics test...
Retrieving system date and time.
23/10/2016
17:51

------- Ping/Traceroute to EU.FROSTGAMING.COM -------:

Pinging eu.frostgaming.com [149.202.88.115] with 32 bytes of data:
Reply from 149.202.88.115: bytes=32 time=42ms TTL=52
Reply from 149.202.88.115: bytes=32 time=51ms TTL=52
Reply from 149.202.88.115: bytes=32 time=92ms TTL=52
Reply from 149.202.88.115: bytes=32 time=84ms TTL=52

Ping statistics for 149.202.88.115:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 42ms, Maximum = 92ms, Average = 67ms

Tracing route to eu.frostgaming.com [149.202.88.115]
over a maximum of 30 hops:

1 3 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 249 ms * 68 ms 10.13.128.1
3 73 ms 168 ms 160 ms midd-core-2a-xe-010-0.network.virginmedia.net [62.252.68.1]
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 123 ms 295 ms 98 ms brhm-bb-1c-ae0-0.network.virginmedia.net [62.254.42.110]
9 424 ms 46 ms 61 ms tcl5-ic-2-ae0-0.network.virginmedia.net [212.250.15.210]
10 * * * Request timed out.
11 173 ms 86 ms 46 ms be10-1194.gra-g2-a9.fr.eu [91.121.128.92]
12 204 ms 81 ms 246 ms vl20.gra-g2-a75.fr.eu [37.187.36.197]
13 78 ms 134 ms 166 ms be50-7.gra-3b-a9.fr.eu [37.187.231.92]
14 102 ms 64 ms 261 ms ns3030431.ip-149-202-88.eu [149.202.88.115]

Trace complete.

------- Ping/Traceroute to GOOGLE.COM -------:

Pinging google.com [216.58.201.46] with 32 bytes of data:
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=60ms TTL=53
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=267ms TTL=53
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=55ms TTL=53
Request timed out.

Ping statistics for 216.58.201.46:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 55ms, Maximum = 267ms, Average = 127ms

Tracing route to google.com [216.58.201.46]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 3 ms 4 ms 192.168.0.1
2 20 ms 271 ms 104 ms 10.13.128.1
3 * 29 ms 20 ms midd-core-2a-xe-1131-0.network.virginmedia.net [62.252.68.37]
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 88 ms 194 ms 63 ms teln-ic-2-ae1-0.network.virginmedia.net [212.250.14.146]
7 112 ms 121 ms 26 ms 72.14.195.202
8 101 ms 21 ms 29 ms 216.239.48.77
9 169 ms 46 ms 104 ms 72.14.234.133
10 146 ms 144 ms 37 ms lhr35s04-in-f14.1e100.net [216.58.201.46]

Trace complete.

IPconfig information:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Matty-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : D0-27-88-9F-B9-A6
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e9c9:bb4f:1afe:c8ee%14(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.11(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 22 October 2016 15:35:46
Lease Expires . . . . . . . . . . : 24 October 2016 12:43:42
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 332408712
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1D-82-1E-30-D0-27-88-9F-B9-A6
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.168.4.100
194.168.8.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

*****Test Complete*****!
17:53
23/10/2016
 

dex

Donator
Joined
Jan 19, 2016
Messages
6,886
It's to the point where I can't even log in without getting desynced now, I'm not having any issues with anything else, just this server.
 

Chilco

Donator
Joined
Sep 15, 2010
Messages
1,538
Location
The Netherlands
dexev said:
open the spoiler pal.
My bad, was on my phone at the time I posted that and I missed it. Anyway, you stated you only notice lags on this server, which the inconsistent ping in the diagnostics test shows. Is your ping only inconsistent on this server as well?
 

fr0st

SysAdmin
System Administrator
Joined
Jan 28, 2011
Messages
432
Location
Texas
dexev said:
1 3 ms 1 ms 1 ms 192.168.0.1
2 249 ms * 68 ms 10.13.128.1
3 73 ms 168 ms 160 ms midd-core-2a-xe-010-0.network.virginmedia.net [62.252.68.1]
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.

8 123 ms 295 ms 98 ms brhm-bb-1c-ae0-0.network.virginmedia.net [62.254.42.110]
9 424 ms 46 ms 61 ms tcl5-ic-2-ae0-0.network.virginmedia.net [212.250.15.210]
10 * * * Request timed out.
11 173 ms 86 ms 46 ms be10-1194.gra-g2-a9.fr.eu [91.121.128.92]
12 204 ms 81 ms 246 ms vl20.gra-g2-a75.fr.eu [37.187.36.197]
13 78 ms 134 ms 166 ms be50-7.gra-3b-a9.fr.eu [37.187.231.92]
14 102 ms 64 ms 261 ms ns3030431.ip-149-202-88.eu [149.202.88.115]

Trace complete.

------- Ping/Traceroute to GOOGLE.COM -------:
Pinging google.com [216.58.201.46] with 32 bytes of data:
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=60ms TTL=53
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=267ms TTL=53
Reply from 216.58.201.46: bytes=32 time=55ms TTL=53
Request timed out.

Tracing route to google.com [216.58.201.46]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 3 ms 4 ms 192.168.0.1
2 20 ms 271 ms 104 ms 10.13.128.1
3 * 29 ms 20 ms midd-core-2a-xe-1131-0.network.virginmedia.net [62.252.68.37]
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.

6 88 ms 194 ms 63 ms teln-ic-2-ae1-0.network.virginmedia.net [212.250.14.146]
7 112 ms 121 ms 26 ms 72.14.195.202
8 101 ms 21 ms 29 ms 216.239.48.77
9 169 ms 46 ms 104 ms 72.14.234.133
10 146 ms 144 ms 37 ms lhr35s04-in-f14.1e100.net [216.58.201.46]

Trace complete.
[/spoiler]

Your latency and packet loss is varying wildly, and not only to our server, but to Google itself.

Your first few hops which are networks/routers controlled by your ISP are timing out. This is not an issue with the server nor a routing issue to our network. I would contact your ISP to see if they can find any obvious issues with your modem/network. (i.e low SNR, low signal levels, modulation errors, and so on)
 

dex

Donator
Joined
Jan 19, 2016
Messages
6,886
Contacted my ISP and the issue is on their end, not my router or anything. It's going to be fixed within 4 days. Using my old ISP for now. :|

This can be locked, issue should be resolved soon.
 

fr0st

SysAdmin
System Administrator
Joined
Jan 28, 2011
Messages
432
Location
Texas
Glad you were able to get an answer from them. I'll Lock & Archive this now.
 
Status
Not open for further replies.
Top